SAK Umeå ek. för. (769624-7506) är ett Arbetsintegrerande Socialt Företag som vänder sig till unga vuxna med olika typer av funktionsnedsättningar/arbetshinder.
Se våra stadgar här

Vi har funnits sedan 2012 och har skapat anpassade arbetsplatser till 13 individer fram till hösten 2015. Eftersom SAK jobbar som ett arbetskooperativ så erbjuds alla anställda att även bli medlemmar i den ekonomiska föreningen och därmed delägare.

Våra verksamheter idag finns i Umeå och består av Kaffan – cafeterian på Midgårdsskolan och Produktionsköket på Hedlundaskolan.
Vi välkomnar alla inom Umeå regionen samt kranskommunerna. Sammanlagt finns ett 20-tal personer i verksamheten hösten 2015.

Vi skapar riktiga jobb med riktiga löner för personer som verkligen vill ha, och behöver ett arbete. Ingen ska i onödan bli ställd utanför arbetsmarknaden och tvingas till förtidspensionering i unga år.
Under åren har vi anställt ett flertal med LSS-beslut, företaget anställer bara personer med rätt till lönestöd och personligt biträde/anordnarbidrag.

Till Arbetsförmedling, Kommun och Försäkringskassan säljer vi platser för:

  • Arbetsträning
  • Praktik
  • Bedömning av arbetsförmåga
  • Sysselsättning
  • Daglig Verksamhet
  • Praktik för elever från särskolan

Vi erbjuder en professionell handledning genom coacher med lång erfarenhet men också genom våra erfarna kooperatörer. I arbetet finns alltid en fadder att tillgå och vi jobbar alltid tillsammans. Demokrati och delaktighet gäller för alla i verksamheterna.

Jobbar du med unga vuxna som har svårt att få ett riktigt arbete?
Tveka inte, kontakta SAK Umeå redan idag!

Kontakta oss